Ι ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

2010-02-17 21:34

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΥΤΟΚΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ 
 

      Ο Αγροτικός Εκπολιτιστικός σύλλογος Φυτόκου ιδρύθηκε το 1975 από κατοίκους  του οικισμού, με σκοπό την προαγωγή και σύσφιξη των κοινωνικών σχέσεων  των μελών του, την πνευματική και πολιτιστική εξύψωσή τους, καθώς και την προάσπιση των συμφερόντων των αγροτών κατοίκων της περιοχής.

      Από την ίδρυσή του ο σύλλογος είναι  πάντα παρών στα προβλήματα της  περιοχής και των κατοίκων και  ως ο μόνος φορέας που εκπροσωπεί τον οικισμό, προσπαθεί, σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς (Δήμο, Κοινότητα, Νομαρχία, υπηρεσίες), να βοηθήσει στην επίλυσή τους, καθώς και στην αξιοποίηση του οικισμού και της κτηματικής περιφέρειας Φυτόκου, στηριζόμενος πολλές φορές στην προσωπική εργασία και προσφορά των μελών του.

      Ο Σύλλογος προσπαθώντας να διατηρήσει την λαϊκή παράδοση, έχει δημιουργήσει δύο τμήματα παραδοσιακών χορών (γυναικείο και παιδικό), ενώ θέλοντας να έχει κοινωνική προσφορά, δημιούργησε τράπεζα αίματος και έχει γίνει ανάδοχος ενός παιδιού από το Αφγανιστάν, συνεργαζόμενος με την οργάνωση Action Aid.

      Διοργανώνει διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις όλο  τον χρόνο, καθώς και εκδρομές σε τακτά χρονικά διαστήματα, που αγκαλιάζονται με μεγάλη συμμετοχή, τόσο από τους κατοίκους της περιοχής, όσο και του πολεοδομικού συγκροτήματος.

      Σήμερα, ο Αγροτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Φυτόκου είναι σημείο αναφοράς, τόπος  συνάντησης και ανταλλαγής απόψεων, για τα μέλη του και τους κατοίκους  της περιοχής.