Ο συλλογου μας την Κυριακη 29 Μαρτιου η Ορειβατικη - πεζοπορικη ομαδα μας,  πραγματοποιησε πορεια στο ορος Οθρυς. Απο το σημειο Τσαταλι υψος 1100 μετρα θα περπατσουμε μεσα στο δασος αποσταση 3 χιλιομετρα μεχρι την θεση Πετροκαναλο 1ΟΟΟ μετρα υψομετρο οπου βρισκετε το καταφυγειο. Μετα την σχετικη σταση στο σημειο για ξεκουραση θα επιστρεψουμε. Τον συντονισμο της πορειας θα εχει ο υπευθηνος της ορειβατικης - πεζοπορικης ομαδας του συλλογου μας, κ.Δημητρης Παπαδακης. Οποιος θελει να ακολουθησει την πορεια, σημειο συναντησης στις 9.30 το πρωι εξω απο τον ΟΑΕΔ στην οδο Αθηνων για συγκεντρωση και αναχωριση για την Οθρυ. Προσοχη μονο γιατι αλλαζει η ωρα το Σαββατο το βραδυ. 9.30 με την νεα ωρα.

 

 Μια πολυ ευχαριστη Κυριακη απολαυσαν 25 μελη του συλλογου μας που πραγματοποιησαν πορεια στο ορος Οθρυς. Με την καθοδηγηγηση του υπευθηνου της ορειβατικης - πεζοπορεικης ομαδος του συλλογου μας Δημητρη Παπαδακη, σε μια διαδρομη πεζοπορεια μεσα στο δασος και την φυση, δοθηκε η δυνατοτητα στα μελη μας να γνωρισουν μια ομορφη αλλα οχι και τοσο γνωστη πλευρα του νομου μας!

Ορος Οθρυς

Είδη: 1 - 13 από 13

Το ερχόμενο Σάββατο 18 Ιουλίου 2015 μέλη της ορειβατικης ομάδας του συλλόγου μας θα συμμετάσχουν σε ορειβατικη εξόρμηση, στο όρος Ταΰγετος στην Πελοπόννησο. Αρχηγός της αποστολής θα ειναι ο υπεύθυνος της ορειβατικης ομάδας του συλλόγου μας και καταξιωμένος ορειβατης ο Δημήτρης Παπαδάκης. Με αφετηρία το Ξηροκαμπι Λακωνίας, και την πηγή Μαγκανιαρη σε υψόμετρο 1000 μέτρα θα φθάσουν στο καταφύγιο του ορειβατικου συλλόγου Σπάρτης στην θέση Βαρβάρα σε υψόμετρο 1550 μέτρα οπου θα διανυκτερευσουν σε σκηνές. Την επόμενη μέρα θα πραγματοποιησουν ανάβαση στην ψηλότερη κορυφή του Ταΰγετου στην θέση Προφήτης Ηλίας σε υψόμετρο 2404 μέτρα οπου υπάρχει και το μοναδικό ασκεπο ξοκλησι του Προφήτη Ηλία, που συμπτωματικά πανηγυρίζει. Από εκεί θα συνεχίσουν για την κορυφή Χαλασμένο σε υψόμετρο 2200 μέτρα, αφού πρώτα περάσουν από τα αναριχιτικα περάσματα στην θέση Κακη Τικλα. Από εκεί περνώντας από τις θέση Πορτες θα κατευθυνθούν βόρεια προς την Αθανατη Ράχη και Σιδηρόκαστρο. Μετά θα ακολουθήσει επιστροφή στο καταφύγιο και διανυκτερευση. Την επόμενη επιστροφή για Βόλο. Ο σύλλογος μας τους εύχεται καλή επιτυχία.!

Aθλητικός Σύλλογος Φυτόκου " Απόλλων " Πεζοπορική Ορειβατική Ομάδα