Αρχείο παλαιών δημοσιεύσεων

 

 

ΣΧΟΛΗ ΓΟΝΕΩΝ ΦΥΤΟΚΟΥ

 

 Φυτόκο  24 Απριλίου 2013

                                                                                                          

 

Με την ευκαιρία λήξης των μαθημάτων της σχολής Γονέων χειμερινής περιόδου στον οικισμό φυτόκου, οι οποίες έγιναν με πρωτοβουλία του πάτερ Ιωάννη Αναστασίου σε συνεργασία με των Αγροτικο Πολιτιστικός Σύλλογο Φυτόκου Μαγνησίας θέλει να ευχαριστήσει όσους βοήθησαν σε αυτό και ιδιαίτερα την κοινωνική λειτουργό κ. Αννα Μαρια Ελευθεριάδου η οποία πρόσφερε τις υπηρεσίες τις αφιλοκερδώς. .

 

Τα μαθήματα για τη νεα περίοδο θα ξεκινήσουν τον μήνα Σεπτέμβριο. 

 

 

Ο Αγροτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Φυτόκου Μαγνησίας   ανταποκρινόμενος στην πρωτοβουλία της Ιεράς Μητρόπολις Δημητριάδος και Αλμυρού να λειτουργήσει Σχολή Γονέων στις Ενορίες της και με τη βοήθεια του ιερέως πατέρα Ιωάννη Αναστασίου του Ιερού Ναού Αγίου Ανδρέα Φυτόκου θα πραγματοποιήσει συναντήσεις για τους κατοίκους του οικισμού,  της περιοχής Φυτόκου και για όσους θα ήθελαν να τις παρακολουθήσουν.

Οι ημερομηνίες είναι  Δευτέρα 29 Οκτωβρίου, Δευτέρα 12 Νοεμβρίου,  Δευτέρα 26 Νοεμβρίου, και Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012.Οι συναντήσεις να είναι δίωρες με ώρες 6-8 μ.μ. και θα γίνουν στο Πολιτιστικό κέντρο του Οικισμού ( πρώην Δημοτικό Σχολείο Φυτόκου.

Η πρώτη συνάντηση θα έχει θέμα, επικοινωνία και διαπροσωπικές σχέσεις και θα πραγματοποιηθεί με τη βοήθεια των κοινωνικών λειτουργών κ. Λίτσας Γεωργαλά και κας Σούλας Λιθαδιώτου .

Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους.

Τηλ. Επικοινωνίας 6974339533 και 6974356990

 

 

ΤΟ ΦΥΤΟΚΟ ΤΑ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ !!!

Τρία έργα ουσίας για την ανάπτυξη του ιστορικού οικισμού και την κάλυψη των αναγκών του. Αυτά θα προσπαθήσει το Δ.Σ του Συλλόγου να ενταχθούν στο πρόγραμμα του διευρυμένου δήμου. Πρόκειται για την Αίθουσα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων, για την οποία είχε συνταχθεί μελέτη απο την τεχνική υπηρεσία του πρώην Δ.Ν.Ιωνίας. Το έργο "κόπηκε" απο τον προγραμματισμό λόγω των εκτάκτων μέτρων λιτότητας που επεβλήθηκαν το 2010. Η αίθουσα αυτή θα στεγάσει τα Τμήματα Χορού του Συλλόγου που σήμερα περιορίζονται στην απο κοινού χρήση του πρώην Δημοτικού Σχολείου με την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης. Ιδιαίτερα σημαντικά θεωρούνται και τα έργα οδοποιίας Φυτόκου Αγ.Ταξιάρχη και Ελαιοτριβείου εως  πέρασμα Πλατάνια. Για την επανένταξη των έργων το Δ.Σ. θα συναντηθεί τόσο με τον αντιδήμαρχο Ν.Ιωνίας κ.Ν.Μαυρόπουλο, όσο και με τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών κ.Ξηρακιά Ηλία ώστε να προγραμματισθεί η κατασκευή τους.

 

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων και της πρωτοχρονιάς, ο Αγροτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Φυτόκου διοργανώνει πρωτοχρονιάτικο χoρό και την κοπή της πίτας το Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012 και ώρα 9μμ στο κέντρο ΛΙΜΝΗ (Παπάκια) στο Άλσος της Ν.Ιωνίας.

 Τιμή κάρτας 15 ευρώ με πλήρες μενού και απεριόριστη χρήση ποτών.

 

 

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

 Μεγάλη επιτυχία σημείωσαν οι εκδηλώσεις και οι δραστηριότητες του Αγροτικού Πολιτιστικού  Συλλόγου Φυτόκου Μαγνησίας.

     Ο Σύλλογος διοργάνωσε στις 18 Ιουνίου μουσική βραδιά στη πλατεία του Φυτόκου με μεγάλη συμμετοχή κατοίκων και φίλων του οικισμού ενώ εμφανίσθηκε και το παιδικό τμήμα του συλλόγου.

     Επίσης τα χορευτικά τμήματα του συλλόγου εμφανίσθηκαν στις 20 Ιουνίου  στο ανοιχτό Θέατρο Ν.Ιωνίας μαζί με το χορευτικό Μελισσιατίκων και του ΚΑΠΗ του Δήμου.

     Τις καλύτερες εντυπώσεις άφησε το χορευτικό τμήμα γυναικών του συλλόγου καθοδηγούμενο από τη δασκάλα χορού κα. Τσιπτσέ Λίλια  που εμφανίσθηκε προσκεκλημένο του Κέντρου Ερευνών Ρουμλουκιώτικης Λαογραφίας και Παράδοσης σε αντάμωμα συλλόγων από διάφορα μέρη της Ελλάδος στα πλαίσια των εκδηλώσεων <Αναργύρεια > στη κωμόπολη Αγκαθιά  Ν.Ημαθίας .

      Τέλος σε μια ξεχωριστή βραδιά ο σύλλογος παρέθεσε δείπνο στο χορευτικό τμήμα γυναικών σε ταβέρνα του Φυτόκου  σε ένδειξη αναγνώρισης της προσπάθειας που κατέβαλαν καθ’ όλη  την διάρκεια   της χειμερινής περιόδου για να ανταπεξέλθει ο σύλλογος στις υποχρεώσεις του.

      Παρότι ο σύλλογος αντιμετωπίζει ένα μεγάλο πρόβλημα με την στέγαση του στην εκδήλωση του συλλόγου στο Φυτόκο ο Αντιδήμαρχος Ν.Ιωνίας κ. Καουνάς δεσμεύτηκε ότι μέχρι τον Σεπτέμβριο  του 2011 η αίθουσα του παλαιού Δημοτικού Σχολείου Φυτόκου θα παραχωρηθεί στο Σύλλογο ώστε να στεγάσει και να επεκτείνει τις αυξημένες δραστηριότητες του προς το καλό των κατοίκων της περιοχής.

 

 

 

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι καλοκαιρινές εκδηλώσεις και δραστηριότητες του Αγροτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Φυτόκου Μαγνησίας.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν:

1.      Με το Λαϊκό Πανηγύρι στην πλατεία του οικισμού.  

2.      Τη συμμετοχή των χορευτικών τμημάτων του Συλλόγου στο ανοικτό θέατρο της Ν.Ιωνίας,

3.      Στην 1η ετήσια συνάντηση χορευτικών συγκροτημάτων στην Αγ.Κυριακή Τρικερίου.

4.      Στην ετήσια συνάντηση χορευτικών συγκροτημάτων στον Αγ.Γεώργιο Νηλείας.

5.      Και στο 30ο Φεστιβάλ Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών στο Ριζόμυλο.

Ο Σύλλογος συμμετείχε με το χορευτικό τμήμα στην προσπάθεια για την επίτευξη του ρεκόρ Γκίνες στο Συρτάκι.

Ο κύκλος των θερινών δραστηριοτήτων έκλεισε με 4ήμερη εκδρομή στην Κωνσταντινούπολη.

Η έναρξη της νέας χρονιάς των χορευτικών τμημάτων του Συλλόγου, είναι το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012 και ώρα 6 μμ στα γραφεία του Συλλόγου (πρώην Δημοτικό Σχολείου Φυτόκου).

 

Φυτόκο  28 Φεβρουαρίου 2013

Μεγάλη επιτυχία σημείωσαν οι αποκριάτικες εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στο Φυτόκο από τον τοπικό Αγροτικό Πολιτιστικό Σύλλογο.

Ο σύλλογος θέλοντας να μην στερήσει από τους κατοίκους του οικισμού και τους φίλους της περιοχής λίγες στιγμές ξεγνοιασιάς και κεφιού, όπως κάνει κάθε χρόνο έτσι και εφέτος χωρίς καμία βοήθεια από τον καλικρατικό Δήμο Βόλου αλλά με την μεγάλη βοήθεια κυρίως από τις γυναίκες του συλλόγου που παρασκεύασαν διάφορα εδέσματα παραδοσιακές πίτες και διάφορα άλλα φαγώσιμα, με την συμμετοχή λαϊκοδημοτικής ορχήστρας. πραγματοποίησε τις αποκριάτικες εκδηλώσεις. 

Το θέμα του καρναβαλιού που κάηκε στο τέλος της εκδήλωσης ήταν από τον στραγγαλισμό του Δ.Ν.Τ. προς την Ελλάδα. Η συμμετοχή του κόσμου ξεπέρασε κάθε προηγούμενη χρονιά κάτι που χαροποίησε τα άτομα του Δ.Σ. και ανανέωσαν το ραντεβού για την επόμενη χρονιά.

Το Δ.Σ. ευχαριστεί όσους βοήθησαν στην επιτυχία της εκδήλωσης.